پروژه ترسیب کربن یکی از موفقترین پروژههای بوده که با همکاری سازمانهای بینالمللی انجام گرفته است. معاون وزیر جهادکشاورزی با اشاره به اینکه این پروژه با رويكرد مشاركتي در امر بهره برداري و مديريت عرصههاي منابع طبيعي توسط مردم است، جلالی یادآور شد: ظرفيت سازي جوامع محلي، توانمندسازي زنان و مردان از لحاظ اقتصادي و فرهنگي، تشكيل و توسعه صندوقهاي كوچك خرده اعتباري توسط مردم و واگذاري مديريت آن به خودشان، استفاده از انرژيهاي نو و در نهايت مشاركت جوامع محلي در مديريت و احياء عرصههاي منابع طبيعي از مهمترين راهكارها به كار گرفته شده در اين پروژه است.
رئیس سازمان جنگلها،مراتع و آبخیزداری کشور ادامه داد: این پروژه سبب توسعه روستایی شده که با هدف تقویت پوشش گیاهی، شکلگیری ظرفیتها و توانمندیها، حذف اقداماتی که به ضرر منابع طبیعی بوده و جایگزینی انرژیهای فسیلی یا آفتاب انجام میشود.
جلالی با بیان اینکه یکی از عوامل مهم در تخریب منابع طبیعی فقر و محرومیت است، اضافه کرد: در پروژه ترسیب کربن به موضوع معیشت و درآمد مردم در مناطق آسیبپذیر منابع طبیعی توجه شده است.
وی اذعان داشت: پروژه ترسیب کربن به موضوعات محرومیتزدایی، بیابانزدایی، حفظ و توسعه منابع طبیعی توجه کرده است.
تصویب ۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای بیابانزدایی
معاون وزیر جهادکشاورزی از داوطلب شدن ۱۰ استان البرز، تهران، خراسان رضوی، کرمان، فارس، اصفهان، آذربایجان غربی، سمنان و مرکزی برای اجرای پروژه ترسیب کربن خبر داد و افزود: در سال جاری ۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای این پروژه اختصاص یافته است.
جلالی با بیان اینکه برای مقابله تصرف و یا در شرف تصرف بودن حدود ۲۰ هزار هکتار از اراضی توسط یگانهای حفاظت منابع طبیعی برخورد شده است، یادآور شد: این تصرفات بیشتر در حوزه اراضی در حاشیه زمینهای زراعی، باغات و اراضی دیم در برخی از مناطقی که بارانی بالای ۲۵۰ میلیمتر دارند صورت گرفته است.
رئیس سازمان جنگلها،مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه در سال جاری ۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای مقابله با بیابانزدایی در کشور مصوب شده است، خاطرنشان کرد: از این میزان در ۹ ماهه سال جاری حدود ۳۰ درصد تخصیص یافته است.