مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خراسان جنوبی گفت: تاکنون بیش از۳۰۰ گروه داخلی و خارجی از طرح ترسیب کربن درخراسان جنوبی بازدید کردند.
مهندس حبیب اله شریفی به خبرنگار اعزامی پیام طبیعت گفت: برای نخستین بار طرح ترسیب کربن با همکاری سازمان ملل متحد در خراسان جنوبی به مرحله اجرا رسیده است و می توان نقش اجتماعات مختلفی از اقشار مردم و مشارکت زنان را در این پروژه بوضوح دید.
شریفی، خراسان جنوبی را یکی از کم باران ترین استان های کشور نام برد که سال گذشته تنها ۹۰ میلیمتر بارندگی داشته است. وی خاطر نشان ساخت اگر خداوند بخواهد دری را بر روی آدم ها ببندد قطعاً درب دیگری را برای انسان باز می کند که در آن خیر و حکمت و جود دارد.
شریفی ادامه داد با اینکه کمترین بارندگی را در خراسان جنوبی داریم اما این استان یکی از بزرگترین تولید کننده زرشک و عناب در کشور است و در این زمینه رتبه نخست را داراست.
وی درباره یک دهه مدیریت خود در سمت مدیرکلی منابع طبیعی در استان خراسان جنوبی گفت: منابع طبیعی تنها به وظایفی که داشته عمل کرده و با دستگاههای اجرایی و محلی ارتباط و تعامل مناسبی داشته است.
شریفی توجه به کرامت انسان ها و حرمت نهادن به کارمند جهت بهره وری بهینه در منابع طبیعی را اساس کار دانسته و یادآور شد: همیشه از کارکنانم خواسته ام در حوزه منابع طبیعی به مسایل واقع بینانه نگریسته و با مردم و ارباب رجوع به بهترین وجه برخورد داشته باشند.
وی تصریح کرد: برخورد خوب با مردم بدین معنا نیست که هرکس جهت انجام کاری و یا برای گرفتن زمین به اداره کل آمده دست پر برگشته است، نه اصلاً اینگونه نبوده خیلی از جهات ارباب رجوع آمده و پاسخ مورد نظر خود را نشنیده اما با چنان روحیه ای از در اداره کل بیرون رفته که انگار به همه اهداف خود رسیده است.
شریفی با بیان اینکه، استان خراسان جنوبی ۱۵میلیون هکتار مساحت دارد که ۱۴ میلیون آن را عرصه های منابع طبیعی تشکیل می دهد خاطر نشان ساخت: عرصه های بیابانی استان با مساحتی در حدود ۵ میلیون ۳۰۰هزار هکتار رو به افزایش است و کمبود اعتبارات موجب شده تا احیاء مراتع به کندی انجام شود.
مدیرکل منابع طبیعی استان خراسان جنوبی تاکید کرد: باید با همکاری و دانش بومی مردم منطقه در زمینه جلوگیری از روند بیابان زایی در استان گام برداشت.
شریفی اظهار کرد: ۲۸ کانون بحرانی بیابانی با وسعتی معادل یک میلیون ۳۰۰هزار هکتار در سطح استان وجود دارد که ترسیب کربن یکی از پروژه های موفق ملی و بین المللی بوده که در استان خراسان جنوبی اجرا شده است.
این مسئول استانی در ادامه با اشاره به اینکه هم اکنون حدود ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار واحد دامی سبک در خراسان جنوبی وجود دارد، گفت: مراتع استان به دلیل خشکسالی چندین ساله با فقر پوشش گیاهی روبرو بوده و جوابگوی این همه واحد دامی نیست لذا روستائیان و دامداران باید شیوه دیگری را برای تأمین علوفه دام خود انتخاب کنند.