۲۹ هزار خانوار در استان از مراتع استان بهره برداری می کنند و معیشتشان به این عرصه های طبیعی وابسته است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با اشاره به وابستگی معیشت ۲۹ هزار خانوار یز جمعیت استان به مراتع گفت: خوشبختانه با بارش خوب امسال بیشتر مراتع به ویژه در مناطق زیرکوه وضعیت مطلوب تری پیدا کرده اند.
علیرضا نصرآبادی با تاکید به مأموریت اصلی امور مراتع سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری گفت: وظیفه این بخش، نظارت بر اجرای شیوه نامه فنی و اجرایی ضوابط و شرایط بهرهبرداری از مراتع استان است.
وی با بیان اینکه تمامی سیاستها و برنامههای امور مراتع سازمان جنگلها بر اساس مشارکت بهرهبرداران واقعی طراحی شده است، اضافه کرد: بحث ممیزی و تنسیق مراتع بر اساس پروژهها، از زمان انقلاب تا کنون در حال اجرا است و صدور مجوزها و طراحی برنامهها نیز با این روش انجام میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با اشاره به فضای حاکم بر کشور در قبل از انقلاب در حوزه منابع طبیعی گفت: بعد از انقلاب بحثهای ممیزی مراتع و شناسایی بهرهبرداران واقعی از مراتع مطرح شد که تاکنون نیز ادامه داشته است .
وی یادآور شد: از حدود ۱۴/۵ میلیون هکتار از عرصه های منابع طبیعی استان ، حدود ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار مرتع داریم،که ۸ میلیون و ۱۶۴ هزار هکتار آن ، معادل ۸۱/۶۴ درصد هکتار ممیزی شده و هم اکنون ۲۹ هزار خانواده به عنوان بهرهبرداران شناسایی شدهاند.
نصرآبادی نقش مشارکت مردم در حفظ منابع طبیعی را بسیار مهم و ارزشمند توصیف کرد و گفت: : این ۲۹ هزار خانوار یعنی نسبت به مراتع احساس تعلق دارند البته رقابتها و تخلفاتی هم صورت گرفته است که مراجع نظارتی با آن برخورد میکنند. اما بیشتر مردم با رعایت فرهنگ صرفهجویی میتوانند به حفظ منابع طبیعی کمک کنند.
وی تصریح کرد: با وجود اینکه با بارندگیهای امسال بیشتر مراتع استان در حالت شکوفایی قرار گرفتهاند و شاهد حضور گونههای مختلف گیاهی در عرصههای مرتعی هستیم.اما نباید فراموش کنیم که درگیری ها و چالش های خشکسالی هنوز در استان پابرجاست بنابر این تا آماربرداری های لازم و بررسی های کارشناسان به پایان نرسیده نمی توانید درباره وضعیت مطلوب مراتع اظهار نظر قطعی داشته باشیم.
وی ادامه داد: هرچند شرایط ظاهری منطقه شادابی و تراکم گونه های گیاهی را نشان می دهد، اما انتظار ما از بهره برداران رعایت دستورالعمل های بهره برداری بر اساس پروانه ی چرایی است که برای آن ها صادر شده است،تا بتوان شرایط تعادلی را حفظ و از فشار بر مرتع جلوگیری جلوگیری کنیم.