فقط یک صدم بیابان های طبس طی ۵۳ سال اخیر بیابان زدایی شده است . سال ۴۲ به دلیل وسعت زیاد بیابان ها در طبس اداره منابع طبیعی و آبخیرداری با هدف کنترل و مقابله با بیابان در این منطقه ایجاد شد. اما بر اساس آمار رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری طبس با گذشت این مدت هنوز، ۳۴ هزار هکتار عملیات نهالکاری، کاشت طاق و…به منظور تثبیت شن های روان، و مدیریت بیابان و مقابله با آن انجام شده است و سال قبل ۵۸ هکتار عملیات بیابان زدایی در این منطقه انجام شده است .
« فرخی» وابستگی شدید حجم کار با میزان اعتبار تخصیص یافته را متذکر شد و گفت: بخش بیابان طبس پارسال ۹۰ میلیون تومان اعتبار داشت و برخلاف تصور نسبت به سال ۹۳ کاهش داشت.
بنا به توضیح وی سال ۹۳ حوزه بیابان های طبس ۱۲۰ میلیون تومان اعتبار داشت که با این میزان اعتبار ۱۱۷ هکتار عملیات بیابان زدایی انجام شده است .
طبس ۵.۵ میلیون هکتار وسعت دارد که از این میزان، ۳.۴ میلیون هکتا رآن زمین های بیابانی است اراضی که ۵۹ درصد بیابان های شهرستان ،۶۲درصد در استان و ۱۰ درصد بیابان های کشور را شامل می شود.
وی افزایش سطح بیابان های طبس را تایید کرد و گفت: هر چه قدر هم بیابان زدایی انجام می شود اما باز هم طوفان شن در شهرستان به ویژه روستای خسروآباد، عشق آباد و…فراوان است و با این اعتبارات نمی توان جلوی طوفان شن و ماسه بادی ها را گرفت .
در این نقاط ایجاد طاق زارهای دست کاشت در منطقه بحرانی جمع تا جوخواه، دهشور ، امیرآباد تا عشق آباد، عشق آباد تا وکیل آباد، کله شانه تا پیرحاجات و.. اجرا شده است.
بنا به آمار وی طبس ۵ کانون بحرانی به وسعت ۲۳۷ هزار و۱۸ هکتار دارد که کانون های حلوان، دهشور، تحل حمید، دستگردان، طبس به اصفهان، طبس به دستگردان عنوان آنها است .
تامین اعتبار و تخصیص آن تنها راهکاری است که به نظر او می تواند به بیابان زدایی کمک کند. بوته کاری ها تا ۳ سال نیاز به آبیاری دارد و بدون بودجه کاری نمی توان برای آنها انجام داد و علاوه بر نهالکاری به مراقبت و آبیاری نیز نیاز است. آبخیزداری راهکاری برای جمع آوری رواناب ها است که به پوشش مراتع کمک می کند و در حفظ مرتع و جلوگیری از ایجاد بیابان موثر است .
یک صدم بیابان های طبس بیابان زدایی شد
فقط یک صدم بیابان های طبس طی ۵۳ سال اخیر بیابان زدایی شده است . سال ۴۲ به دلیل وسعت زیاد بیابان ها در طبس اداره منابع طبیعی و آبخیرداری با هدف کنترل و مقابله با بیابان در این منطقه ایجاد شد. اما بر اساس آمار رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری طبس با گذشت […]
لینک کوتاه : https://www.nrskh.ir/?p=1722
- ارسال توسط : مدیر سایت
- 841 بازدید
- بدون دیدگاه