نماینده برنامه عمران ملل متحد در ایران، از موفقیت امیز بودن اجرای پروژه ترسیب کربن خراسان جنوبی در ایران خبر داد و گفت: ایران می تواند الگویی برای اجرای این طرح در دیگر نقاط جهان باشد. گری لویس ضمن تشکر از دست اندرکاران پروژه ترسیب کربن خراسان جنوبی گفت: ایران بیش از سایر کشور تحتتأثیر بیابانزایی است. کلید حل مشکل و مهار بیابانزایی، اجرای پروژه ترسیب کربن است. وی افزود: ایران احیای سرزمینهای ازدست رفته (مقابله با بیابانزایی) را در اولویت قرار داده و سازمان جنگلها و مراتع طی چند سال گذشته با تلاش زیاد باعث افزایش نرخ ترسیب کربن شده است.
گری لویسˈ روز یکشنبه در همایش دهمین سال اجرای پروژه ترسیب کربن در ایران اظهار کرد: طرح مقابله با بیابان زایی طی مدت ۱۰سال به صورت پایلوت در استان خراسان جنوبی اجرایی شد که نتایج خوب حاصل از آن منجر به تعمیم این طرح در استان های تهران و کرمان در دو سال گذشته شد. این پروژه مدل جدیدی است که باعث توسعه و احیای جنگل و پوشش گیاهی میشود اما زمانی این تلاشها توأم با موفقیت خواهد بود که زمینه مشارکت جوامع محلی در اجرای این طرحها فراهم شود.
گری لویس گفت: با اجرای پروژه ترسیب کربن ما مراتعی را که تبدیل به بیابان شده بود به مردم برگرداندیم. در این روند توانستیم جوامع محلی را توانمند کنیم و روستائیان را به مشارکت در اجرای این طرح تشویق کنیم؛ این مدلی است که مورد نظر ماست. این پروژه امروز با سند الحاقی افزایش مییابد و چهار سایت دیگر را شامل میشود. برنامه سازمان ملل به این تلاشها کمک میکند تا مدیریت حوضه آبخیز عملی شود و ایران بتواند از این طریق به تعهدات خود در کنوانسیون مقابله با بیابانزایی عمل کند. نماینده مقیم عمران سازمان ملل متحد درایران در پایان سخنان خود از خانم عصمت حسینی و ناصر عباسی بهعنوان دو برنده جوایز سازمان ملل بهخاطر مشارکت در طرح ترسیب کربن در خراسان جنوبی تجلیل کرد.