با توجه به دستاوردهای پروژه بین المللی احیای اراضی جنگلی و تخریب یافته برای مدت دو سال دیگر نیز این پروژه تمدید شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی در نشست خبری با اصحاب رسانه با موضوع پروژه بینالمللی RFLDL، اظهار داشت: پروژه احیای اراضی جنگلی و تخریب یافته با تاکید ویژه بر اراضی حساس به فرسایش بادی و خاکهای شور(RFLDL) اقدامی مشترک بین سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور (FRWO) به عنوان نماینده دولت جمهوری اسلامی ایران، تسهیلات جهانی محیط زیست (GEF) و سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد(FAO) است.
وی گفت: مدت اجرای این پروژه پنج سال(۹۰ ـ ۹۵) برنامهریزی شده است که از آذرماه سال ۹۰ در دو پایلوت سرایان و ریگان به مساحت ۴۶۲ هزار و ۶۸ هکتار در حال اجرا است و در بازدیدی که نمایندگان فائو از این پروژه داشتند و با توجه به دستاوردهای موفق آن در مدت پنج سال برای مدت دو سال دیگر نیز این پروژه تمدید شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی افزود: حوزه آبخیز آب باریک شهرستان ریگان با مساحت ۲۹۸ هزار و ۵۰۰ هکتار واقع در استان کرمان و حوزه آبخیز سرایان با مساحت ۱۶۳ هزار و ۵۶۸ هکتار واقع در استان خراسان جنوبی به عنوان پایلوتهای اجرای این پروژه انتخاب شدهاند.
شریفی تصریح کرد: بودجه پروژه بالغ بر ۱۱ میلیون دلار است که ۲۵ درصد آن سهم جف و ۷۵ درصد نیز سهم دولت جمهوری اسلامی ایران است همچنین از مجموع بودجه پروژه نیز ۳۵ درصد سهم استان خراسان جنوبی و ۶۵ درصد نیز سهم استان کرمان است.
وی با بیان اینکه وجه تمایز این پروژه داشتن اولویت ملی و تعریف شدن بر اساس نیازهای مردم محلی است، ادامه داد: این پروژه مکانیسمی را ایجاد میکند که بر اساس آن مشکلات محلی در تدوین سیاستهای ملی انعکاس پیدا میکند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: از میان برداشتن موانع کلیدی پیش روی مدیریت پایدار سرزمین و جنگل، احیاء تنوع زیستی و افزایش ظرفیت اراضی و چشماندازهای جنگلی تخریب یافته و افزایش ظرفیت ملی و محلی در حمایت از اجرای گسترده و همه جانبه اقدامات صورت گرفته در این پروژه در سایر اراضی خشک و نیمه خشک ایران از اهداف این پروژه است.
شریفی اظهار کرد: همچنین توسعه ظرفیت درباره مدیریت پایدار یکپارچه و مشارکتی سرزمین و جنگل (SLFM)، اجرای برنامهها یا طرحهای یکپارچه و مشارکتی در سطح حوزه آبخیز و روستاهای پایلوت پروژه، بهبود فضای سازمانی و سیاستگذاری با هدف گنجاندن رویکرد مشارکتی و یکپارچه SLFM و افزایش آگاهی و تعمیم روشها و تجارب آموخته شده و مدیریت کارآمد پروژه از رویکردهای اجرایی پروژه است.
وی با بیان اینکه نخستین ایستگاه پایش فرسایش بادی در اراضی کشاورزی در سایت سرایان احداث شده است، افزود: کشت دو هکتار گیاهان دارویی با مشارکت روستاییان و همکاری جهادکشاورزی سرایان به منظور ترویج کشتهای زراعی جایگزین با توجه به مشکل شوری خاک و فرسایش بادی در منطقه انجام شده است.