انسان بدون محیط زیست سالم و بدون عرصههای منابع طبیعی نمیتواند زندگی سالم و بانشاطی داشته باشد، معاون وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه منابع طبیعی، آبخیزداری، جنگل و مراتع اثرات موثری در ترسیب کربن، جلوگیری از سیل، فرسایش و زندگی انسانها دارد.
جلالی مهمترین بحث مربوط به توسعه اقتصادی اجتماعی کشور را موضوع حفظ آب و خاک، ترسیب کربن و تعادل اکوسیستم دانست و یادآور شد: ارزش این پدیدهها در منابع طبیعی بر اساس بررسیهای صورت گرفته ۲۰۰ برابر ارزش ظاهری آنها است.
وی اذعان داشت: بنابراین امنیت زیستی یا امنیت اکولوژیکی هر کشور و امنیت زیستی جهان مربوط به پدیدههای منابع طبیعی است.
۳۲.۵ میلیون هکتار از مساحت کشور را بیابان تشکیل میدهد
رئیس سازمان جنگلها،مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه ۳۲.۵ میلیون هکتار از مساحت کشور ایران را بیابان تشکیل میدهد، یادآور شد: بیابانها حدود ۲۰ درصد عرصههای کشور را به خود اختصاص داده است.
جلالی به تشکیل کانونهای بحرانی برای بیابانزدایی در ۶.۵ میلیون هکتار اشاره کرد و اذعان داشت: انجام اقدامات لازم برای مقابله با پدیده بیابانی شدن کشور یکی از اولویتهای کاری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری است.
وی افزود: پروژه ترسیب کربن با رویکرد حفظ منابع طبیعی،مقابله با پدیدهها بیابانی و توسعه روستایی دنبال میشود.
فعالیت ۱۸۳ کانون بحرانی برای بیابانزدایی در کشور
معاون وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه از جنگلها و مراتع باید بر اساس توان و ظرفیت اکولوژیک آنها بهرهبرداری شود، تصریح کرد: مدیریت این امر مربوط به سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری است.
جلالی با اشاره به اینکه ۱۸۳ کانون بحرانی برای بیابانزدایی در کشور فعال است، خاطرنشان کرد: از این تعداد ۲۸ کانون در سطح خراسان جنوبی وجود دارد.