2

کاهش شدید برداشت محصول آنغوزه

  • کد خبر : 2553
  • ۲۹ مهر ۱۳۹۵ - ۸:۳۹
کاهش شدید برداشت محصول آنغوزه

به دلیل تداوم خشکسالی ها، برداشت محصول دارویی آنغوزه از مراتع استان به شدت کاهش یافته است. مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: در سالجاری، ۱۷ تن از این محصول برداشت شد در حالی که سال گذشته ۶۲ تن آنغوزه در استان جمع آوری گردید. «شریفی» سطح  برداشت این محصول در استان […]

برداشت آنغوزه کاهش شدید برداشت محصول آنغوزه

به دلیل تداوم خشکسالی ها، برداشت محصول دارویی آنغوزه از مراتع استان به شدت کاهش یافته است. مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: در سالجاری، ۱۷ تن از این محصول برداشت شد در حالی که سال گذشته ۶۲ تن آنغوزه در استان جمع آوری گردید.

«شریفی» سطح  برداشت این محصول در استان را ۱۰۰ هکتار اعلام کرد که از این وسعت، بیشترین عرصه در طبس و به میزان ۶۵ هکتار واقع شده است که حدود ۱۰ تن آنغوزه از این عرصه برداشت و از مراتع بشرویه ۵ تن و نهبندان نیز ۲ تن برداشت گردیده است.  وی ادامه داد: با بهره برداری از این محصول برای بیش از هزار خانوار اشتغال ایحاد شده و با توجه به اینکه متوسط قیمت خرید هر کیلوگرم آنغوزه در بازار یک میلیون ریال می باشد درآمدی  حدود ۱۸ میلیارد ریال نصیب بهره برداران نموده است

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: در سال گذشته طرح برداشت آنغوزه برای شهرستان نهبندان تهیه و داد و با توجه به بهبود بارندگی های نهبندان در سال های اخیر  امسال برای اولین بار، در این منطقه طرح برداشت انغوزه اجرا گردید.

شریفی تاکید کرد: متقاضیان پس از گرفتن پروانه برداشت و پرداخت بهره مالکانه به دولت، مجاز به برداشت محصول هستند در غیر این صورت جمع آوری این گیاه، تخلف و محصول قاچاق محسوب می شود.

گفتنی است آنغوزه برای درمان اختلالات عصبی در کودکان، کاهش فشارخون، رفع دندان درد، درمان یبوست و درمان ناراحتی های تنفسی مانند آسم، سیاه سرفه و برونشیت کاربرد دارد.

در حال حاضر محصول آنغوزه به دو شکل کشته و شیره جمع آوری و به بازار عرضه می گردد. شیره آنغوزه در ابتدای ترشح سفیدرنگ و پس از خشک شدن به زردی می گراید . شیره و کشته آنغوزه دارای بوی تند و طعم گس و تیزی می باشد و بوی آن به سرعت در اطراف پراکنده می شود بطوریکه اگر از فاصله۱۰۰ متری محلی که آنغوزه در آن وجود دارد عبور نماییم بوی آن به راحتی استشمام خواهیم نمود .

مصرف آن در میان مردم بومی بصورت خام از قدیم رایج بوده و از آن جهت  دفع کرم معده و بهبود اسید معده استفاده می شود. کشاورزان از آنغوزه به خاطر داشتن بوی تند برای دور کردن حیوانات موذی از درختان میوه و کشتن بعضی از کرم ها و آفات سبزی استفاده می کنند. ولی بطور کلی محصول آنغوزه در داخل کشور مصرف بسیار کمی دارد و تقریباً کل محصول جمع آوری شده بصورت خام از کشور خارج می گردد. به گفته تجار دست اندر کار خرید و فروش آنغوزه در شهر بمبئی هندوستان، آنغوزه را آسیاب می کنند و باگشنیز و یکی دو محصول دیگر مخلوط کرده و آن را در بسته های چند گرمی به عنوان ادویه به فروش می رسانند.

پراکنش رویشگاههای محصولات فرعی مرتعی استان

نام شهرستان نام محصول فرعی تعداد طرح فعال سطح رویشگاه (هکتار) میزان محصول برداشت شده (کیلوگرم)
طبس آنغوزه ۱۱ ۶۴۶۰۴ ۱۰۰۰۵
بشرویه آنغوزه ۷ ۲۳۰۸۵ ۵۵۵۲
قاین آنغوزه ۱ ۳۵۳۲ ۰
بیرجند وشا ۱ ۵۵۰۰ ۰
فردوس آنغوزه ۱ ۱۰۰۰ ۰
نهبندان آنغوزه ۱ ۳۶۸۰ ۲۴۲۹
مجموع ۲۲ ۱۰۱۴۰۱ ۱۷۹۸۶

 

متوسط قیمت خرید هر کیلوگرم آنغوزه در بازار یک میلیون ریال می باشد که این میزان برداشت (۱۷۹۸۶ کیلوگرم) درآمدی  حدود ۱۸ میلیارد ریال نصیب بهره برداران نموده است.

لینک کوتاه : https://www.nrskh.ir/?p=2553

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار
  • 1,057
  • 1,869
  • 930,329
  • پنجشنبه _ ۳۰ بهمن ۱۳۹۹