امسال به مناسبت هفته منابع طبیعی و روز درختکاری (۱۵الی۲۱ اسفند) ۵۴۲ هزار اصله انواع نهال در استان توزیع می شود که ۱۴۶ هزار اصله آن تولید سال ۹۵ است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران با تشریح برنامه های هفته منابع طبیعی گفت: هدف اصلی هفته منابع طبیعی و برنامههای مدنظر مناسبتها این است که باید به دنبال اصلاح نگرش جامعه مخاطب نسبت به دستگاههای موردنظر باشیم.
نصرآبادی افزود: مجموعه منابع طبیعی دارای جامعه مخاطب بسیار فراگیر هم از نظر سنی، جنسی، موقعیت اجتماعی و هم در سطوح شغلی و اداری است از جمله کشاورزان در دورترین نقطه استان تا مقامات و مسئولان استانی و همه افراد جامعه مخاطب منابع طبیعی هستند.
مدیرکل منابع و آبخیزداری خراسان جنوبی بیان کرد: ساختار و سازمان که در مجموعه منابع طبیعی فعالیت دارند چه در سازمان جنگلها و مراتع و آبخیزداری و چه در اداره کل و شهرستانها،بحث حفاظت و صیانت از عرصههای ملی فقط یک بخش از فعالیتهای مهم و تاثیرگذار آن است و بخشهای مهم دیگری از جمله آبخیزداری و بهرهبرداری بهینه از منابع آب و خاک نیز دارد.
نصرآبادی در تشریح برنامه های هفته منابع طبیعی گفت: در حاشیه نماز عبادی سیاسی جمعه این هفته دربیرجند و شهرستان ها علاوه بر توزیع نهال، نحوه کاشت درخت آموزش داده می شود، گفت: نهال آماده شامل گونه های کاج تهران، اقاقیا، سرو، زبان گنجشک، بادام، بادامک، سرو خمره ای، سنجد، زیتون تلخ، اکالیپتوس و … است که رایگان یا با قیمت های بسیار ناچیز توزیع می شود.
نصرآبادی با اشاره به برنامه های هفته منابع طبیعی افزود: امسال در اجرای طرح « هر تولد یک درخت» امید است با همکاری سایر دستگاه ها از جمله شهرداری، با تولد هر نوزاد یک درخت به نام او در بوستان کاشته شود که منتظر تعیین زمین هستیم.
وی ادامه داد: در اجرای این طرح در منزل یکی از کارکنان منابع طبیعی و آبخیزداری که فرزندش متولد شد، همچنین منزل ۲ شهید درخت کاشته شد.
وی یادآور شد: افتتاح نمایشگاه منابع طبیعی در بیرجند، گردهمایی حامیان طبیعت و سازمان های مردم نهاد در قاین و برگزاری نشست های علمی با دانشکده کشاورزی، کاشت نهال در حوزه های علمیه، دیدار با ائمه جمعه و جماعات و جشن درختکاری از برنامه های این هفته است.
مدیرکل منابع طبیعی استان عنوان کرد: اجرای زنگ سبز (درختکاری) در مدارس استان، افتتاح موزه عروسک ها در باغ و عمارت اکبریه با هدف معرفی صنایع دستی، بومی و اشتغال بانوان روستایی و عشایری و … از دیگر برنامه هاست.
نصرآبادی با اشاره به برنامههای هفته منابع طبیعی در استان بیان کرد: یک حرکت جدید و بدیع در منابع طبیعی استان آغاز شده که به نام هر نوزاد متولد یافته یک نهال کاشت شود که در تمام دوران زندگی خود از این نهال سرکشی کند که هم ارتباط با طبیعت است و هم ماندگاری طبیعت را سبب میشود.
بیش از ۷۰ تا ۱۰۰ نماینده از کشورهای مختلف برای الگوبرداری از پروژه ترسیب کربن سربیشه بازدید کردند
نصرآبادی بیان کرد: از جمله فعالیتهای مهم و ارزندهای که در این مجوعه انجام میشود پروژه های بینالمللی ترسیب کربن است که این پروژهها به کمک مردم و نگاه و تکیه به ظرفیت و داشتههای بومی منطقه برنامهریزی می شود.
وی بیان کرد: بیش از ۷۰ تا ۱۰۰ کشور جهان نمایندگانشان از پروژه ترسیب کربن سربیشه برای الگوبرداری و توانمندسازی جامعه روستایی و عشایری خود بازدید کردند.
سرپرست اداره کل منابع و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: ظرفیتهایی در بستر مناطق بیابانی و کویری ما وجود دارد و مردم باید از آن آگاه شوند.
سالانه ۷۰۰ میلیون مترمکعب روان آب و سیلاب در استان داریم
وی افزود: با توجه به تمام شرایط خشکسالی و محدودیتهای منابع آبی سالانه حدود ۷۰۰ میلیون مترمکعب روان آب و سیلاب در استان داریم که اگر در این مناطق درست استفاده نشود منجر به خسارات میشود.
۲۸ کانون فرسایش بادی فعال در استان خراسان جنوبی وجود دارد
نصرآبادی تصریح کرد: با توجه به اینکه شرایط کلی اقلیمی دنیا و ملی منطقه ما تغییر کرده است و اگر خشکسالی به وجود آمده در کنار آن نیز بحث بارش بارانهای سیل آسا و ایجاد طغیان رودخانهها و سیلابهای مخرب را نیز داشتهایم.
وی بیان کرد: مدیریت پیشگیرانه و هوشمندانه در این خصوص این است که به سیلاب به عنوان یک فرصت نگاه کنیم فرصتی که اگر درست بهرهبری و مدیریت شود با اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری میتوانیم پدیده خشکسالی را به درستی مدیریت کنیم.
سرپرست اداره کل منابع و آبخیزداری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در استان ۲۸ کانون فرسایش بادی فعال وجود دارد که در همه شهرستانها پراکنده است گفت: این کانونها نه تنها منطقه تحت تاثیر خود در روستاهای مجاور، مناطق عشایری وم حل سکونتگاههای مجاور خود را به صورت مستقیم پوشش میدهند بلکه اثرات و تبعات آن به شهرستانها و مرکز استان برمیگردد.
بیش